maanantai 29. elokuuta 2011

Sieniä, sieniä.............

Työpäivä alkaa taas tänään vasta klo 10.00, joten pitihän sitä taas metsään suunnistaa aamulenkille.
Tässä tunnin lenkin tuloksena karvalaukkuja, herkkutatteja ja punikkitatteja!  Piti käydä välillä kippaamassa korit tyhjiksi auton takakonttiin, kun ei enää mahtunut enempää.  Tässä kyllä taas jää kaikki käsityöt, kun saalis on saatava siivottua ja säilöön.  Samanlaisia satseja on kannettu jo kaksi viikkoa metsästä kotiin!  Ikinä en ole nähnyt tällaisia määriä sieniä metsissä, vaikka olen koko ikäni sienessä käynyt!

torstai 25. elokuuta 2011

Torkkupeitto (tosi pieni) ja siivousrätit

Kun Pikkulikan Puro Batik puserosta jäi jämälankaa melkoisesti (ostan aina liikaa lankaa), piti keksiä jotain niistä ja syntyi torkku/vaunupeitto Baby Bornille:

Liitin yhteen jämä Tennesseellä ja siitä myös nirkkoreuna ympärille.

Ja kun pääsin niiden siivousrättien makuun, niin tein sitten kylppäriinkin pari siivousliinaa Miamista:


Pikkulikan villatakki, liivi ja tunika ovat edelleen kesken...............  en vaan saa kasattua villatakkia, liivistä puuttuu nappi ja napin lenkki ja tunikasta pitäisi miettiä mistä kohta pitsineule aloitetaan, että kuviot tulee keskelle.  Ihan liian vaativaa tällä hetkellä!  Ja koulukin alkoi, siis minulla, ja nyt pitäisi vääntää essee aiheesta Autismi.........................
Onneksi on kohta viikonloppu taas ja kerkee vaikka sienimetsään!

Kiitos kaikille taas kivoista kommenteista, on se mukavaa, että tätäkin blogia käydään lukemassa!

Arvonta Arjen iloja blogissa



Arjen iloja-blogissa on 1-vuotisarvonta, kannattaa osallistua, palkintona tuo kuvassa näkyvä ihana pitsikukkaro!

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Tiskirättejä

Huuto.netistä ostamistani Novitan Bambuista virkkasin neljä uutta tiskirättiä.

Ja Novitan Miamista yhden lattialuutun, jota voi käyttää mopin kanssa:


Näillä luulisi siivouksen maittavan.......  vaikka siinä kyllä ainakin isännän mielestä olen superlaiska.  Istun kuulemma mielummin vaan tekemättä mitään (=teen käsitöitä).

Asiasta potkulautaan, en pääse kommentoimaan lainkaan neljää blogia, joita kuitenkin seuraan.  Tämä siis tiedoksi teille: Tuija, Riitta Sinikka, Paula Kristiina  ja Käsityöläisen kotona.  Käyn lukemassa päivityksenne ja ihailemassa töitänne, mutta en sitä valitettavasti teille itsellenne pääse kertomaan blogienne kautta.

Hauskaa loppuviikkoa kaikille!

tiistai 23. elokuuta 2011

Aamulenkkin saalista

Tänään alkaa työt vasta klo 10.00, joten kun pikkulikka klo 8.00 hyppäsi koulutaksiin, niin äippä suunnisti lähimetsään pikkulenkille:

Edessä siis herkkutatteja ja takana punikkitatteja ja ämpärissä ihan juuri nousseita voitatteja, jotka paistetaan tänään herkkupaloiksi.  Punikit varmaan pakkaseen ja herkkutatit kuivuriin.

Nyt on aika nauttia aamiaiseksi munia ja pekonia  (on siis karppaajan laihduttava aamupala) ja kohta aloittaa työpäivä.  Yritän saada illalla jotain käsitöitäkin valmiiksi seuraavaa päivitystä silmällä pitäen.

Ja kiitokset kaikille kommentoineille ja muillekin lukijoille, joita ainakin tuon laskurin mukaan  täällä pistäytyy!

maanantai 22. elokuuta 2011

lauantai 20. elokuuta 2011

Kirppistelyä

Käytiin pikkulikan kanssa tekemässä pieni kirppiskierros:

Ja kävi niin kuin yleensäkin.....  vasemmalla pikkulikan saalis: pupu, t-paita, prinsessamekko, avaimenperä, movisia kasveja, viuhka ja 90 kpl Pokemon-kortteja (mitä ihmettä se niilläkin tekee) ja oikealla äidin: YKSI kirjailtu kaitaliina (luonnonvaalea, kuva taas vääristää värit).  Mä en löydä enää nykyään yhtään mitään vaikka kuinka etsin!

Käsitöitä ei ole valmistunut, kolme keskeneräistä kyllä on, mutta karviaishilloa on tullut keitettyä ainakin 10 purkkia.  Kukahan senkin kaiken syö, kun itsekin aloitin viikko sitten tiukan karppaamisen.  Kesän jälkeen on ainakin 20 kg pudotettavana (täytyy kyllä tunnustaa, että ei se kaikki ylimääräinen ihan tältä kesältä ole).

perjantai 19. elokuuta 2011

Toinenkin tunnustus!



Sain jälleen tunnustuksen, tällä kertaa Käsintehtyä-blogista.  Koska olen jo kertaalleen kysymyksiin vastannut, niin jätän sen nyt väliin ja en jatka tätä nyt eteenpäin toista kertaa, kun se on jo ollut varmaan kaikissa lukemissani blogeissa. Napatkaa mukaan jokainen, joka haluaa! Suuret kiitokset antajalle!  Näitä on ihan mukava saada!
Toivottavasti tuo linkki onnistui, jos ei, niin ilmoitelkaahan minulle.  On nimittäin ensimmäinen kokeiluni.

Ihanaa, että on perjantai!  Minullakin olisi periaatteessa vapaapäivä, kun ei yhtään muksua hoidossa, mutta lupauduin muualle töihin, ettei tule palkatonta päivää...........

torstai 18. elokuuta 2011

Postipaketti ja muita hankintoja

Postin mukana tuli odotettu paketti: 4 kpl Novitan Bambu-lankaa, jotka huusin huutonetistä!  Nyt saan taas  tehdä tiskirättejä itselleni.  Muut langat Korialta Novita myymälästä, tosin ihan normaaliin hintaan.  7-veikasta ajattelin tehdä pikkulikalle liivin, TicoTicosta hattu itselle ja Black tuunausta varten (lempikesätopista meni henkseli poikki ja virkkaan tuosta uudet).

Kiitos kaikille kommentoineille ja muillekin kävijöille!

Tilkkupeitto

Isoäidinneliöt virkattu jo joskus kauan sitten, mutta nyt piti saada peitto kasaan, että saadaan Martta-porukan kanssa peittoja eteenpäin maailman suurinta tilkkupeittoa varten.  Mulle nakitettiin vielä yhden peiton kasaaminen, mutta siitä en kuvaa laita, kun oma osuus on siinä niin pieni.
Kesken on edelleen Noki-langasta pikkulikan villatakki, jota olen jo kohta viikon yrittänyt saada aikaan.  Jotenkin se vaan tökkii, kun lanka on niin outoa.  Vuorottelee langan ohut osuus ja melkeen pikkurillin paksuiset möykyt...........  Kappaleet näyttää ihan epämuodostuneilta ja kun tuntuu ettei tule hyvä, niin on tosi vaikeeta saada sitä tehtyä.
Mutta onneksi kohta on viikonloppu ja mies reissussa, niin eiköhän se sillä aikaa valmistu!

maanantai 15. elokuuta 2011

Apuva..............

Oon niin tumpelo tässä hommassa, että tartten nyt apua..... Jos esim. mainitsen jonkun blogin tekstissäni, niin miten saan se niin, että nimeä klikkaamalla pääsee kyseiseen blogiin?

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Erilaista käsityötä.....

Viikonloppu meni taas melkein ilman käsitöitä.  Muutaman rivin sain pikkulikan villatakkia neulottua (uudesta Novitan Noki-langasta).  Mutta siihen toisenlaiseen käsityöhön menikin sitten aikaa:

Ensin kerättiin, sitten siivottiin ja säilöttiin.  Nyt on pakkasessa vähähiilihydraattista herkkua talven varalle!

Sain tunnustuksen!



Neferiltä sain ihan ihka ensimmäisen tunnustukseni!  Suurkiitokset!
Tunnustuksen tehtäviin kuuluu kiittää tunnustuksen antanutta, vastata 10 kysymykseen ja jakaa tunnustusta eteenpäin 10 ihanaan blogiin sekä tiedottaa ko. blogeja asiasta. Tässä kysymykset ja vastaukseni niihin:

1. Suosikkiväri: petroolin sininen
2. Suosikkieläin: hevonen
3.Suosikkinumero: 14
4.Suosikki alkoholiton juoma: Coca Cola
5.Facebook vai Twitter: Facebook
6.Intohimoni: käsityöt
7:Saada vai antaa lahja: antaa
8.Suosikkikuvio: sydän
9:Suosikkiviikonpäivä: perjantai
10:Suosikkikukka: orvokki

Paljon on ihania blogeja ja en ole varma kenellä kaikilla tämä jo on ollut, mutta nyt valitsin seuraavat:

Enkulin käsityöt

Harrastusten tuotoksia

Sartsan soolosilmukat

Jaanailua

Janskun näperrykset

Nalleja ympärilläin

Paula Kristiina

Poimintoja kätteni töistä

Silmukat solmussa

Santun silmukat

perjantai 12. elokuuta 2011

Villasukkia aina tarvitaan....

Tällä viikolla on ollut niin syksyistä ja kylmää, että täällä on aloitettu villasukkien teko. 


Pikkulikalle kokoa n.35 7-veikka Raitalangasta.  Noita raitalankoja on mukava kutoa, kun työ tuntuu valmistuvan nopeammin.

Hauskat viikonloput kaikille lukijoilleni ja kiitokset kaikille kommenteistanne!

torstai 11. elokuuta 2011

Torkkupeitto

Kesälomalla leirintäalueen kahvilasta löysin vanhan Kotivinkki-lehden, jossa oli ohje helppoon torkkupeittoon, johon voi käyttää kaikki mahdolliset jämälangat kaapeistaan:

Peruslangaksi kaksi kerää 7-veikkaa ja jämälangoista raidoitus, puikot 80 cm pyöröt ja kokoa 12, neulotaan koko ajan oikeaa 100 s:lla.  Vieläkin jäi jämiä jäljelle, joten pitänee tehdä vielä toinenkin.  Sopivan aivoton käsityö, kun katselee kaikkia kesän aikana nauhoitettuja ohjelmia...........

Kunnollisten kuvien saaminen vaan tökkii.... tässäkin on värit ihan muuta kuin oikeessa elämässä.  Ja taustallakin näkyy sitten ihan kaikkea mahdollista lapsen hulavanteesta (lattialla)  äidin lankavarastoon (pönttöuunin vieressä laatikoissa oven takana).  Onneksi en ruvennut pitämään sisustusblogia...........

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kotona taas

Mökkiviikonloppu sujui veneillessä ja Puumalassakin tuli lauantaina pistäydyttyä.  Kovasti oli porukkaa, mutta sentään vielä sekaan mahduttiin.

Jotain tuossa kotiuduttuani sain aikaa, kun sain pääteltyä muutaman viime viikolla valmistuneen tahranpoistoliinan.

Lankana on Novitan Miami ja liinat on todella hyviä siivousliinoja. koska langassa mukana oleva akryyli poistaa hyvin kaikki tahrat pinnoilta.  Isoäidin neliö säilyttää hyvin muotonsa myös pesun jälkeen.

perjantai 5. elokuuta 2011

Romulyylissä arvonta


http://romulyyli.blogspot.com/  Romulyylin blogissa on arvonta, jossa palkintona on ihana emalivati.

Tämä viikonloppu taitaa mennä taas ilman käsitöitä, mökkielämä kutsuu jälleen.  Puumalassa on Kemmakat ja varmaan sielläkin täytyy jossain vaiheessa piipahtaa, jos vaan lompakko antaa myöten tankata polttoainetta veneeseen.........  On tuo bensan hinta nykyään niin korkea, että tarkkaan pitää laskea missä raaskii käydä.

Hyvät viikonloput kaikille!

tiistai 2. elokuuta 2011

Laiskottelu on loppu!

Kiitos kaikille kommentoineelle! Sain taas ryhdistäydyttyä ja sain kasattua ja pääteltyä viime viikolla
tehdyn puseron pikkulikalle.  Nyt sain jopa poseeraamaan mallina se päällä.

Pusero on Puro Batikista ja se on sama malli kuin aikaisemmassa postauksessa ollut vihreä pusero.

Muutama muukin työ on odottelemassa lankojen päättelyä ja yritän saada ne piakkoin valmiiksi.  Jotenkin vaan kutominen ja virkkaaminen on kivaa, mutta se lopputyö on niin vaikeeta,  Tuppaa työt seisomaan päivätolkulla, kun ei vaan viitsi lopetella....................

maanantai 1. elokuuta 2011

Laiskottelua.....

Taas tuli laiskoteltua koko viikonloppu.  Ei käsitöitä eikä mitään järkevää......mutta näissä maisemissa se ei edes tuntunut kovin suurelta synniltä!